Sunday, March 9, 2014

Melodi Grand Prix - MGP

En gang i firserne blev mine forældre selvstændige og købte en af de første videomaskiner på markedet, da de så kunne se tv, når de havde tid. Det var dengang, man skulle vælge mellem VHS eller BetaMax. De valgte Betamax, hvor der også blev optaget tv, vi børn underholdt os med. Især fredagstegnefilm og musik var et hit.

En af vores favoritoptagelser var Melodi Grand Prix, og min søster og jeg så det igen og igen. Vi kunne mere eller mindre sangene udenad og lavede konkurrencer, hvor vi nynnede et par toner og den anden skulle gætte hvad sang det var. Vi konkurrede også om at huske hvilket land, der sang hvornår. Denne sang var en af vores favoritter (skriver jeg med krummede tæer).


Nå, men det var altså ikke særlig cool at være opslugt at Melodi Grand Prix, så det var ikke noget, vi reklamerede med. Der kom også nogle år, hvor Danmark ikke var med, og jeg mistede delvis interessen. Jeg følger det nu, men på et mere normalt plan. I går gættede jeg for første gang i årevis den danske vinder og er spændt på hvordan sangen klarer sig.

En lille krølle:

Jeg blev voksen og var inviteret til middag hos en af mine venner. Jeg var eneste kvinde af de 11 gæster og vi var alle til mænd ;-). Tilfældigvis kom jeg til at tale om MGP med min sidemand fra Norge og virkelig, vi blev så opslugt. Det var så fantastisk at nørde om MGP uden det var pinligt selv om jeg mindes at det øvrige selskab var lidt irriteret over os. En skøn, skøn aften.
2 comments:

  1. ha ha ha:) Jeg er MGP nørd og er ved, at prøve at pådutte mine unger det samme - men det er nu ikke som i 80-erne der var der mange gode sange;) Jeg kunne i en alder af 8år synge på både tysk, engelsk, svensk, fransk you name it:) ha ha!

    ReplyDelete